Ja bih dao svoje misljenje i saznanja iz iskustva svoga i drugih kolega a odluka je tvoja.
Brat je imao Tasco optiku i bila mu je to prva optika na kojoj se i ucio pucat,i lovio bas sve i svakako.Recimo da je aktivan lovac pa i iznad prosjecno.Tu je pa neka potvrdi kakve je lijepe pogotke imao snjome.Zatim ju je prodao i dosao do Kahlesa,cisto savrsenstvo ali i cijena je visoka.
Nedavno sam dao kolegi neku americku optiku koju sam dobio od rodjaka iz USA,marka Fulifield meni do tada nepoznata ali je cijena bila 100 dolara.Kolega bambi ju je ljepo upucao i nikakvih problema sa prvih par metaka a onda nakon jednog pucnja od koncanice krstica postade x(iks)

Drugi kolega iz Kanade sebi donio Redfield i montirao na rusku kombinaciju kal 30-06,ne lovi previse ali upucavanje i jedan odstrel je izdrzala.Sluti na dobro.
Imam jos primjera al da nepisem dalje moj zakljucak je da se sa optikom ne zajebaje,ovo od 200-300 km moze privremeno da posluzi ali problem je sto nikad ne znas kad ce otkazati,mozda bas kad bude najpotrebnije.Kad sam uzimao Leupolda trazio sam savjete od po meni ljudi koji se razumiju u te stvari,i svi su mi rekli neku granicu i model ispod kojeg da ni slucajno ne idem.Predlagali su od jeftinijih Meoptu,Busnell model Elite 4200,Leupold vx2 i sl.Sve oko 300-ak dolara u USA.Ja sam se odlucio da granicu jos malo pomjerim u uzeo sam Leupolda vx-2 za 400 eura.Prezadovljan sam..