za uvoz oruzja iz inostranstva sam se raspito ima mjesec dva ,u planu sam nesto iz austrije uvest i otprilike je ovako za austriju:
kod nas se preda zahtjev u ministarstvo vanjske trgovine i ministarstvo vanjskih poslova(ovo drugo nije sigurno al nije na odmet tamo nazvat i provjerit),kad se dobije dozvole od njih ode se u prodavnicu vani sa prevedenom i ovjerenom dozvolom,vlasnik trgovine obavi poslove u austriji sa njihovim nadleznim organima odradi papire za izvoz(nesto se malo skroz plati),preporucuje se te papire prevesti na jezike zemalja kroz koje se putuje do BiH,na svim granicama OBAVEZNO prijaviti oruzje i pokazati dokumentaciju.kod nas na granici isto ,plati se carina nije puno par posto od vrijednosti ,pokaze se naravno racun i papiri ,i u policiji prijavis naravno kao i kod nas kako ide procedura dalje.meni je ovako objasnjeno i sa malim vezicama kod nas u ministarsvu se moze obaviti brzo i bez nekig velikih troskova
to sto nama trgovci maslaju da je skuplje i komlikovano je njima na SRAMOTU jer LAZU ljudima da bi kod njih kupovali i njima dzep punili >