Štampa

SEZONA LOVA POČINJE 30. SEPTEMBRA

Autor Super User. Posted in vijesti

Otvor sezone lova na divljač umjesto prvoga vikenda u oktobru, zbog općih izbora 7. oktobra, pomjerena je sedmicu dana ranije, na 30. septembar.

 Sezona lova počinje 30 septembraOva Odluka je usaglašena na nivou kantonalnog savjeta pa su sve lovačke organizacije u USK-u otvor lova pomjerile na 30. septembra.Za otvor lova nije planiran lov već okupljanje i druženje lovaca uz bogatu trpezu i piće,prvi lov tako će zvanično početi 14. oktobra, sedam dana nakon izbora.

 Lovačka udruženja Bos Krupe u saradnji

sa lovačkim organizacijama iz Cazina i Bihaća planiraju unijeti i divljač u lovište, u područje Grmuše gdje je nekada obitavala. Aktivnosti na ovome projektu su već započele, a kad bude otvorena lovna sezona, prvi zadatak bit će očistiti minirani teren i pripremiti ga za unos divokoze u kanjon Une.

 Ovaj posao bi trebao biti okončan do 25. marta naredne godine. Već je otpočela aktivnost na prikupljanju najpovoljnijih ponuda za nabavku divokoza iz BIH, Slovenije i Hrvatske. Ovim bi na ovo područje bilo dopremljeno četiri do pet divokoza, a nakon razgovora s predstavnicima lovačkih organizacija iz Bosanske krupe,Cazina i Bihaća, bit će poznat konačan broj koliko će divokoza biti konačno uneseno na područje kanjona Une u Grmuši.

Marketing 1

 

Google AdSense Module

 Ads