Štampa

PROIZVEDENA MILIONITA LADA NIVA 4X4

Autor Super User. Posted in vijesti


S proizvodnih traka ruske fabrike automobila Avtovaz u utorak je sišla jubilarna dvomilionita "lada 4x4" poznatija pod nazivom „lada niva".

"Avtovaz planira da 2016. godine pokrene proizvodnju nove generacije terenca "lada 4x4"", rekao je na svečanosti predsjednik Avtovaza Igor Kumarov. 

"Naša dužnost je da damo život novoj generaciji vazovskih terenaca. Sve osobine legendarne 'nive' obavezno ćemo

sačuvati i u novoj generaciji 'lade 4x4'", naglasio je Kumarov.

"Prodor i legenda su dvije reči koje najbolje opisiju vazovski terenac", rekao je direktor Avtovaza i dodao da je upravo "lada 4x4" automobil te fabrike koji je najviše izvožen u Evropi. Oko 80 posto izvoza Avtovaza u Evropu čini upravo taj model, prenosi Itar Tass. Po riječima Komarova, vazovski terenac je učestvovao u izgradnji tunela ispod La Manchea, osvajao je Sjeverni pol, radio na ekstremnim temperaturama Antarktika. "Poznato je i da je omiljeni automobil Huga Chaveza u mladosti bila vazovska 'niva' zelene boje, koje se rado prisjećao niz godina", podsjetio je Komarov. Jubilarni automobil, suprotno tradiciji, neće biti poslat u muzej Avtovaza, nego će biti prodat, a prihod od prodaje će biti predat veteranima fabrike. Tromilionita "lada 4x4" može se očekivati za 15 do 17 godina, procjenjuje Komarov. 

 "To će biti automobil nove generacije i nadam se, jednako popularan kao i legendarna vazovska 'niva'", rekao je direktor Avtovaza.

Marketing 1

 

Google AdSense Module

 Ads