Štampa

ZAVRŠENA DRAMA SA KRIVOLOVCEM U AUSTRIJI

Autor Super User. Posted in vijesti

AUSTRIJSKI krivolovac Alois Huber, koji je u noći s ponedjeljka na utorak ubio trojicu policajaca i jednog zaštitara, pronađen je mrtav. Kako prenose austrijski mediji, 55-godišnji lovokradica se zapalio. Požar je zahvatio cijelu kuću u kojoj je bio zabarikadiran. Huberovo izgoreno tijelo pronašle su elitne policijske postrojbe Cobra u njegovoj kući, 90 kilometara zapadno od Beča. Ovaj 55-godišnji "biznismen" zabarikadirao se na svom imanju i otvorio vatru na nekoliko stotina pripadnika elitne postrojbe Cobra koje su

ga okružile, nakon što je ubio dva policajca i bolničara. Podsjetimo, u pokušaju uhićenja dugogodišnjeg krivolovca Hubera, u noći s ponedjeljka na utorak, u oružanom okršaju s njim poginula su dva policajca i pripadnik Hitne pomoći, a treći policajac, kojega je Huber uzeo za taoca, pronađen je ujutro mrtav u otetom policijskom vozilu.  Kako javlja oe24.at, lovokradicu je policija neko vrijeme nadzirala. Prema pisanju austrijskih medija, godinama je na tom području ubijao jelene za trofeje - odrezao bi im glave zbog rogova, a trupla ostavljao odbačena uz cestu.

Sve je započelo oko ponoći kad je policijska patrola koja je čekala u zasjedi uočila sumnjivi automobil. Pokušali su ga zaustaviti i tad je lovokradica ubio jednog od policajaca, a drugog nastrijelio. Pozvano je pojačanje i Hitna pomoć.

Nakon što je ubio i vozača Hitne pomoći, lovokradica se dalje dao pješice u bijeg. Nekoliko kilometara dalje naletio je na novu policijsku ophodnju i opet zapucao. Jednog od policajaca je ubio, a njegovog kolegu je uzeo kao taoca te su patrolnim automobilom odjurili do njegove farme koja se nalazi 70-ak kilometara dalje od Annaberga, u blizini Melka.

 

Farmu su okružili specijalci, a u pomoć je pozvana i vojska. Na mjesto događaja stigla su i tri tenka te helikopteri.

Marketing 1

 

Google AdSense Module

 Ads