Štampa

SMRTNO STRADAO LOVAC U BOSANSKOJ KRUPI

Autor Super User. Posted in vijesti

Tokom lova u jutarnjim satima nedjelje u blizini Bosanske Otoke, u općini Bosanska Krupa, smrtno je stradao lovac Aziz Nesimović, rođen 1953. godine u mjestu Jezerski, gdje je i nastanjen. U Operativnom centru MUP-a Unsko-sanskog kantona nam je rečeno da se ovo dogodilo jutros te da je Policijska stanica u Bosanskoj Otoci o svemu obaviještena u 9.40 sati.  Prema nekim informacijama navodno se radi o nesretnom slučaju i samoranjavanju, nakon čega je Nesimović preminuo, dok u MUP-u USK za Klix.ba kažu da u ovom momentu policija i Tužilaštvo USK, odnosno tužitelj Nazif Velić, koji rukovodi istragom, ne isključuje ni mogućnost ubistva. 

"Kriminalistička policija i dežurni tužitelj su preuzeli slučaj, još uvijek traje uviđaj na terenu. Od svih lovaca koji su bili u blizini je izuzeto oružje i radi se vještačenje", rečeno nam je u MUP-u USK. 

Nesimović je, prema izjavi drugih lovaca, putem radio-veze obavijestio kolege da je pogođen. Spomenuvši ime jednog od njih kojem se obraćao rekao je: "Brate, gotov sam", te poslije toga nije više odgovarao. Policija je odmah obaviještena, a i hitna pomoć. Prema informacijama iz policije Nesimović je bio mrtav kada je došla hitna pomoć, odnosno kada su do njega došli drugi lovci, kojih je u tom momentu u blizini bilo sedam ili osam.

Marketing 1

 

Google AdSense Module

 Ads