Štampa

UPRAVNI ODBOR SLO BIH U SANSKOM MOSTU

Autor Administrator. Posted in LOV BiH

smostLovačka organizacija „Sana“ iz Sanskog Mosta, na čelu sa predsjednikom Društva Izom Alagićem,  bila je 23. i 24. decembra domaćin posljednje ovogodišnje proširene  sjednice  Upravnog odbora Saveza lovačkih organizacija u BiH, održane pod predsjedanjem Salema Alihodžića.

Uz članove UO-a  aktivno učešće u radu sjednice uzeo je i  Emdžad Galijašević, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i

šumarstva Unsko-sanskog kantona (USK) , Mustafa Avdagić, načelnik općine Sanski Most, Asim Kamber, delegat Skupštine USK, Glavni Federalni inspektor za lovstvo Muhamed Hodžić i Muhamed Žunić, predsjednik Skupštine SLOuBiH.

 

Sjednica je održana u ugodnom ambijentu novog lovačkog doma sanskih lovaca u centru grada. Razmatrana su aktuelna pitanja lovstva, sa posebni osvrtom na inicijative saveza za izmjene Zakona o lovstvu FBiH  i drugih zakona koji se dotiču lovstva (koncesije, oružje, lovna kinologija).

Sa uvažavanjem je primljena diskusija ministra Galijaševića koji je izrazio zadovoljstvo ovim sastankom i korisnim informacijama koje je dobio,  uz obećanje pune podrške USK-a u rješavanju problema lovstva na ovom kantonu.

Sutradan, 24. decembra, u lovištu Mrežnica na Grmeču organiziran je  lov uz prisustvo brojnih gostiju iz Sarajeva, Fojnice, Tešnja, Travnika, Cazina,  Ključa, Drvara ... Ulovljena je jedna vučica i nekoliko divljih svinja.

Ljep dan i druženje ostaće svim učesnicima u ugodnom sjećanju www.slobih.ba

Marketing 1

 

Google AdSense Module

 Ads