Štampa

Bogatom trpezom lovci s mostarskog područja obilježili početak primjene zakona

Autor Administrator. Posted in LOV BiH

trpezaLovci s mostarskog područja danas su se okupili na dva lokaliteta, u kotlini Bijelog polja (kod izvorišta "Bošnjaci") i na području Đubrana. Povod za okupljanje lovaca bio je odluka o zabrani lova na području ove županije. Stoga su se članovi i prijatelji lovačkih društava sa mostarskog područja okupili kako bi na simboličan način obilježili početak primjene zakona koji je donesen još u veljači 2006. godine, a do danas se isti nije primjenjivao."Odlukom Saveza lovačkih organizacija se zabranjuje lov svima onima koji nemaju dozvolu. Međutim to nije bilo dovoljno pa je federalni ministar donio odluku o zabrani lova na području HNŽ" rekao je predsjednik lovačkog društva "Jarebica kamenjarka" Salko Kolukčija. Mostarski lovci odavno traže da se zakon počne primjenjivati, međutim bilo je potrebno gotovo 5 godina od donošenja istog, pa do početka primjene
"Nadam se da ćemo ubuduće u lov ići po propisanim pravilima i zakonu, a ne da se ide i ubija kako tko želi, jer se zakoni i propisi moraju poštivati", rekao je Kolukčija. Član upravnog odbora lovačkog društva "Jarebica - kamenjarka" Ćurić Enes rekao je za Bljesak.info kako su se danas okupili članovi više lovačkih društava s područja Mostara."Izrabljivanje lovišta na našem području je bilo veliko. Ovaj zakon bi trebao donijeti poboljšanja u ovom segmentu. Dok se sve ne uradi kako treba, odnosno po donesenim propisima i zakonu lov se obustavlja", rekao je Ćurić. Na pitanje koliko lovačko društvo u čijem je U.O. broji članova, Ćurić je rekao kako prema evidencijama sa područja općine Mostar postoji oko 600 članova, mada tu ima i više lovaca koji ili nisu članovi lovačkog društva ili su tu, a ne plaćaju članarinu.

Dr. Damir Jugo za Bljesak.info kazao je kako je zabrana lova došla u pravi trenutak, odnosno da se konačno riješi stanje lovstva na području naše županije.

"Puno je vremena prošlo od donošenja zakona pa do njegove primjene, ali mi nismo upoznati zbog čega se tako puno čekalo. Krajnje je vrijeme da se situacija na terenu riješi, te da se krene sa gazdinstvom", rekao je dr. Jugo.

Tarik Jugo, inače najmlađi član ovog lovačkog društva, lovački ispit je položio prije godinu dana.

"Ljubav prema lovu na mene je prenio moj otac, sa njim idem u lov već više godina. Prije svega mislim da je ovo jedna lijepa prilika za druženje i prijateljstvo", rekao je Jugo za Bljesak.info.

Marketing 1

 

Google AdSense Module

 Ads