PSI GONIČI

Štampa

SRPSKI TROBOJNI GONIČ

Autor Administrator. Posted in PSI GONIČI

trobojacZemlja porijekla: Srbija
Visina: 44cm - 55cm
Težina: 20-25 kg

Srpskog trobojnog goniča smatra se jednom od najrjeđih postojećih vrsta. Ova pasmina  je jedan od tri vrste goniča razvijenih na podrucju bivse Jugoslavije. Prije raspada Jugoslavije, pasmina je bila poznata pod nazivom Jugoslavenski trobojni gonič.


Od samog nastanka, ovi se psi koriste kao lovački pratitelji. Oni su nemilosrdni lovci na sitnu divljač poput lisica i kunića. Zbog njihove snage i neustrašive naravi, također ih koriste za lov na veprove, divlje svinje i drugu krupnu divljač. Za razliku od drugih goniča koji love na uzici, ovoj pasmini lovci dozvoljavaju da trči slobodno i samostalno traži plijen. Ovaj nezavisni lovac nikad neće pokleknuti pred teškim terenom. U potrazi za plijenom koristi svoj izvrstan osjećaj njuha, a prodornim će glasom izvijestiti lovca kada ga pronađe. Nažalost, ovaj uporni i neumorni lovac nije poznat među lovnim entuzijastima u drugim zemljama, pa je tako ova rijetka pasmina relativno nepoznata u drugim dijelovima svijeta.
Sve tri pasmine jugoslavenskih goniča razvile su se iz goniča feničanskih trgovaca i imaju gotovo identična obilježja, pa ih često pogrešno identificiraju kao istu pasminu. Ono sto srpskog trobojnog goniča razlikuje od preostale dvije pasmine je bijela oznaka na prsima, koja naglašava upečatljivi dojam duboko crvene dlake u podlozi i crnog plašta. Lijepi izgled, kao i uravnotežen i nježan temperament, razlog su zbog kojeg se posljednjih godina ova pasmina razvila u odanog i privrženog pratitelja. Općenito govoreći, lovni goniči nisu najbolji pratitelji, budući da posjeduju tvrdoglavost kao tipično obilježje goniča. Međutim, srpski trobojni gonič je jako inteligentan i poznat po svojoj spremnosti da ugodi. Ovi su živahni goniči poznati po malim trikovima kojima uveseljavaju obitelj.
Ono zbog čega je ova pasmina najviše cijenjena su izuzetne lovačke sposobnosti i nježna i privržena priroda.

 

Marketing 1

 

Google AdSense Module

 Ads