PSI GONIČI

Štampa

SLOVAČKI GONIČ - KOPOV

Autor Administrator. Posted in PSI GONIČI

kopZemlja porijekla: Slovačka
Visina: 40cm - 50cm
Težina: 15-20 kg.

Slovački gonič, Slovensky Kopov i crni šumski gonič su nazivi za psa srednje veličine i pravokutnog tijela, prilično velikom glavom i crnom dlakom s paležom,

 koja mu daje elegantan izgled. Ova pasmina ima puno sličnosti s crnim goničem rakuna s paležom iz Sjedinjenih Država zbog svoje dlake crne boje s paležom. Kad se malo bolje pogleda, vidiljivo je kako je slovački gonič prilično manja, ali snažnije građena pasminaZemlja porijekla ove pasmine je Slovačka i to je jedina domaća pasmina goniča pomoću njuha. Crni šumski gonič je najčešće viđen u Europi, iako ga se rijetko viđa u drugim dijelovima svijeta. Slovački gonič je čvrsta radišna pasmina, koja je također poznata po svojoj snazi i izdržljivosti. Pasmina je prvotno nastala za lov na veprove. Ovaj uporni lovac slijedit će miris satima; zapravo, smatra ga se specijalistom za veprove pošto je, za razliku od bilo kojeg drugog lovačkog psa koji će loviti raznovrstan plijen, vepar jedini plijen kojeg on lovi.

 


 

Opis: Tijelo je izduženo, laganijeg tipa. Visina mužjaka 45-50 cm, ženke 40-45 cm. Lubanja je zaobljena, njuška crna i usiljena, čeljusti snažne s dobro razvijenim zubalom. Oči su uvijek tamne, dobro usađene, pogled odaje živahnost i hrabrost. Usi su zaobljene na vrhovima, ovješene uz obraze, rep je sabljasto nošen i seže do skočnog zgloba. Dlaka je čvrsta i čupava, duga 2-5 cm. Boja dlake je uvijek crna s crvenim ili mahagoni paležom na usnicama, obrazima, grlu, prsima, iznad očiju, na nogama.

Narav: Samostalan, inteligentan, lako odgojiv, obdaren izvanrednim smislom za orijentaciju.Lovačke sposobnosti i temperament ove pasmine mogu se usporediti s karakteristikama popularnijeg bigla, lisičara i zečara. Slovački gonič i dalje intenzivno lovi u slovačkim planinama, no pronašao je još jedno zanimanje pozornog i marljivog stražara, te privrženog i odanog pratitelja. Pas posjeduje urođeno nepovjerenje prema strancima. Reagira na napad i brz je u obrani, posebno ako je izazvan i zaista je pouzdan čuvar. Slovački gonič je odan, dopadljiv i miran-ali samo ako je dobro odgojen i socijaliziran. To je pas snažne volje, a s mužjacima je još teže i nikad se neće podrediti slabom vlasniku. Čvrsti trening poslušnosti i socijalizacija su nužni za ovu pasminu.

 

www.vauvau.net

Marketing 1

 

Google AdSense Module

 Ads